SEO Interview Questions With Answers – Part II

SEO Interview Questions With Answers - Part II

This is the continuation of SEO Interview Questions – Part I

Before the interview, you must study of all SEO interview questions and answers – Part II

76. What is Anchor Text Diversity?

Ans:- The Importance Of Anchor Text Diversity. Having a strong and diverse set of anchor text in your backlink profile is an essential component to modern SEO. Google has put a strong emphasis on the diversity of your of your profile and the quality of your backlinks.

77. How to check my website is penalized?

Ans:- The best way to check if your website was penalized by an automatic penalty is to login to Google analytics and review your Google organic traffic. If you see a drop in traffic during the dates that Google released an algorithmic change then most probably you were hit and that’s the reason that your traffic dropped. (or) Some of free tools available in online.

78. What is Broken Links?

Ans:-broken link or dead link is a link on a web page that no longer works because the website is encountering one or more of the reasons below.

79. What is Link Juice?

Ans:- Link juice is a non-technical SEO term used to reference the SEO value of a hyperlink to a particular website or webpage. According to Google, a multitude of quality hyperlinks (or just “links”) are one of the most important factors for gaining top rankings in the Google search engine.

80. What is Redirect Chain?

Ans:- A redirect chain occurs when there is more than one redirect between the initial URL and the destination URL. When a URL is redirected, it should have a single 301 redirect in place.

81. What is Merger Technique?

Ans:- The Merger Technique is the process of taking a relevant dead business (expired domain) andmerging it (301 redirecting it) with your business.

82. What is Guest Blogging?

Ans:- Guest Blogging is a content marketing and SEO technique where someone writes and publishes a blog post on a third party website or blog to promote their personal/corporate brand.

83. What is Guest posting?

Ans:- “Guest posting” means writing and publishing an article on someone else’s website or blog. I offer this on my own site (occasionally) and do it quite a bit on other blogs with audiences that I want to speak to. It’s a great way to connect with new readers and get your name out.

84. What is Content Curation?

Ans:- Content curation is the process of sorting through the vast amounts of content on the web and presenting it in a meaningful and organized way around a specific theme. The work involves sifting, sorting, arranging, and publishing information.

85. What is In Market Audience?

Ans:- In-market audiences is a way to connect with consumers who are actively researching or comparing products and services across Google Display Network publisher and partner sites and YouTube

86. What is Affinity Audience?

Ans:- Affinity Audiences are TV-style audiences that are designed to help connect advertisers with their ideal customers online at scale. AdWords uses a users browsing history, time on pages visited and then associates an interest category with the users browser.

87. What is Content Syndication?

Ans:-  Content syndication is the process of pushing your blogpost, article, video or any piece of web-based content out to other third-parties who will then republish it on their own sites.

88. What is Link Reclamation?

Ans:-  Link reclamation is the technique of fixing broken links of your company website and other websites with links pointing to your domain.

89. What is Mobile Friendly Click Rate(MFCR)?

Ans:-  The same would be the case for a URL generating a lot of mobile clicks, but has a really low Mobile Friendly Click Rate. The Landing Pages addition will include data on search, display and video campaigns, but the Mobile Friendly Click Rate or MFCR is only available for search campaigns at this time.

90. What is keyword cannibalization?

Ans:-  Keyword cannibalization is something to take seriously as it can potentially damage your rankings for multiple reasons. Keyword cannibalization happens when a website’s information architecture rely on a single keyword or phrase on multiple place of the website.

91. What is Guestographic Method?

Ans:-  Guestographic is a whitehat linkbuilding strategy used by SEO experts. They call itguestographic because you are combining “guest post” with an “infographic”.

92. What is Userflow in Google Analytics?

Ans:-  The Users Flow report is a graphical representation of the paths users took through your site, from the source, through the various pages, and where along their paths they exited your site.

93. What is Behaviour Flow in Google Analytics?

Ans:-  The Behavior Flow report displays nodes, connections and exits, which represent the flow of your traffic. Nodes are points through which traffic flows.

94. What is RSS Feed?

Ans:-  The RSS is a type of web feed which allows users to access updates to online content in a standardized, computer-readable format.

95. What is Siloing?

Ans:-  Siloing is the act of dividing a website’s content into different categories and subcategories — groupings known as silos. Sorting and linking related pages means a website will carry more clout in search engine rankings, and index your web content.

96. What is Pingback?

Ans:- A pingback is one of four types of linkback methods for Web authors to request notification when somebody links to one of their documents. This enables authors to keep track of who is linking to, or referring to their articles.

97. What is Blog?

Ans:- blog is a website that consists of entries called posts that appear in reverse chronological order with the most recent entry appearing first, similar in format to a daily journal. Blogs typically include features such as comments and links to increase user interactivity.

98. What is Abbr Tag?

Ans:- The <abbr> element is used along with a title attribute to associate a full-text explanation with an abbreviation or acronym. Website visitors do not see the text in the title attribute, but browsers, search engines, and assistive technologies do use this information.

99. What is Core Algo Update?

Ans:- Google’s core algorithm consists of traditional ranking factors as well algorithms designed to catch and remove spam.

100. What is Link Bait?

Ans:- Linkbait is content that people link to from their own websites because of the content’s high quality.